3 ting du ikke kan undvære i sommerhaven

-

Det er langt fra alle danskere, der er privilegeret med et sommerhus, hvor de kan stikke af i weekender og ferier. Det kræver både et overskud af tid og penge, som ikke alle har.

Men hvis du godt kan lide tanken om den stemning, der typisk er i en sommerhushave, så kan du med et relativt lille budget invitere sommerhusstemningen ind i din egen have.

Alt det kræver er tre uundværlige ting, så kan du skabe den perfekte sommerhave lige uden for din egen hoveddør.

1. Hængekøjen er uundværlig

Der er intet mere afslappende end at dase i en hængekøje på en varm sommerdag. Her kan du bruge tiden på at filosofere over tilværelsen, nyde en god bog eller bare slappe af. For hvem drømmer ikke om at hænge imellem to træer og studere himmelen foroven eller nyde børnene, der leger i haven – hvis du ellers får lov at ligge i fred. Alternativt er det jo også et genialt legetøj til familiens mindste.

Og det bedste af det hele er, at du ikke engang behøver at være afhængig af træer i dit uderum, for der også massevis af hængekøjestativer, som gør det muligt at få hængekøjen integreret i enhver have eller uderum.

Det handler egentlig bare om at finde den helt rigtige hængekøje, der kan matche din smag, stil og designønsker.

2. Bålstedet giver den hyggelige sommerhusstemning

Et sommerhus handler ofte om hygge, ro og god tid. Hvis du gerne vil invitere stemningen fra sommerhuset hjem på din egen matrikel, kan du med fordel overveje at integrere et bålsted i din have. Det kan gøres næsten helt gratis, hvis du selv har nogle sten liggende i haven, og du er klar på at ofre en lille græsplet til formålet. Men du kan også investere i et bålfad, så du slipper for besværet med selv at få jord under neglene. Det hjemmelavede bålsted giver din have personlighed, mens det købte kan give uderummet stil. Det handler egentlig bare om at beslutte sig for budget og hvilken stemning, du ønsker at understøtte i din have.

Bålstedet vil uden tvivl forlænge sommeraftnerne ude. Og selvom nogle vil indvende, at ting tager tid på et bål, så er det også en oplagt mulighed for at geare helt ned.

Du kan skabe hygge med bålstedet, hvor der kan bages snobrød, men det er faktisk også utrolig hyggeligt at lave rigtig mad over bålet. Men det kræver selvfølgelig, at der bliver sat tid af til projektet, ellers bliver det bare stressende.

3. Udekøkkenet er et absolut must

Det var et stort hit med udekøkkener for nogle år siden. Og det er ikke uden grund, at mange danskere rykkede ud i haven i sommermånederne. For det giver en fornemmelse af ferie, når du tilbereder din mad udendørs.

Og du skal ikke få sved på panden. For et udekøkken behøver slet ikke være fancy eller købes dyrt. Med et simpelt bord og adgang til vand kommer du utrolig langt. Og kombineret med et bålsted giver det en mulighed for at skabe en afslappet feriestemning hen over alle de varme måneder.

Vi håber, at du kunne bruge vores guide til at få skabt en hyggelig sommerhave med få investeringer.

Hvis du har nogle lækre og smukke haveløsninger, som du gerne vil dele med os, er du meget velkomne til at skrive til redaktionen på redaktion@designdarlings.dk

Redaktionen
Redaktionen
DesignDarlings.dk er din danske blog om design, arkitektur, møbler, boligtrends, rejseguides og meget mere. Vi har over 50.000 brugere om måneden, og flere kommer til hele tiden. Vil du med på rejsen - enten som designvirksomhed eller som skribent? Så skriv til os på redaktionen@designdarlings.dk.

Del artiklen

Nyeste artikler

Populære kategorier

Besøg os på Instagram