Sådan ser de vigtigste boligtrends ud i 2022

Aldrig før har vi brugt så meget tid i vores boliger, end gennem de seneste to år, hvor Corona-lockdown har været en bremse for vores frie bevæglighed. Men har det nogen indflydelse på boligtrenden, at vi hver især har bygget hule igennem de seneste år? Det kigger vi nærmere på, når vi undersøger det kommende års mest markante boligtrends.

Selvom vi ikke har inviteret så mange gæster med hjem igennem de seneste mange måneder, er kollegaer og chefer alligevel blevet inviteret med indenfor i privaten via Team- eller Zoommøder. Men hvordan påvirker det vores boligindretning og forståelse af hjemmet?

Vi har samlet de vigtigste tendenser i denne artikel.

Smæk på farverne

I 2022 udtrykker vi os med farver. Du skal ikke forvente, at der går neon i den. Selvom farverne er dominerende i indretningen, er det fortsat med tanke om et harmonisk udtryk med blik for naturen. Så de grønne toner i hjemmet forsætter med at være dominerende. Nogle designere varsler et gensyn med de afdæmpede 70’er farver i særligt de grønne nuancer.

Flerfunktionelle møbler gør sit indtog

Grænserne mellem privat og arbejdsliv har for alvor sat et aftryk på vores måde at leve på. Det sætter naturligvis også sine spor i indretningen. I 2022 forventer vi, at flerfunktionelle møbler vil gøre et stort indtog, så hjemmekontoret bliver en smuk og integreret del af indretningen. Fleksible rum med flere funktioner er kommet for at blive – og normen vil blive, at rum sagtens kan skifte funktion i løbet af dagen. Samme møbel kan fungere som arbejdsstation i arbejdstiden og legebase for ungerne sidst på eftermiddagen.

Godt håndværk

Vi vil have af vores hjem afspejler vores personlighed. Derfor søger vi efter et personligt twist på indretningen, der fortæller en historie om, hvem vi er. I 2022 er det forventingen, at vi kaster os over de gedigne håndværk, og det må gerne være af høj kvalitet. Det er ikke så afgørende, om det er nyt eller gammelt. Pointen er, at vi i 2022 gerne vil fortælle personlige historier om os selv, når vi inviterer kollegaerne digitalt med ind i hjemmet. Det masseproducerede træder altså mere og mere i baggrunden til fordel for det gedigne håndværk, der bare holder. Især keramiske objekter kommer til at fylde i boligkatalogerne.

Det kan være alt fra smukke skåle, fade og kopper til personlige fliser – og så ser vi faktisk allerede ind i en trend, hvor smukke slidte skærebrædder kommer til at pynte langs køkkenvæggene. Så det er bare om, at besøge den lokale genbrugsbutik, så du kan være på forkant med trenden.

Genbrugsmaterialer hitter stort

Når du køber nye plastiskmøbler det kommende år, er det med stor sandsynlighed skabt af genbrugsplast. Flere designere er begyndt at omfavne den grønne omstilling, og det smitter af på boligindretningen, der i fremtiden også kommer til at være mere bæredygtig.

Væg-til-væg tæppet vender tilbage

Du skal ikke blive chokeret, hvis du støder på væg-til-væg tæpper i det nye år.

Vi vender blikket imod 70’erne – ikke kun, når det gælder de lidt støvede grønne nuancer, men også når det kommer til det tidligere udskældte væg-til-væg tæppe.

 

 

Trine
Her kommer lidt information om Trine. Her kommer lidt information om Trine. Her kommer lidt information om Trine. Her kommer lidt information om Trine. Her kommer lidt information om Trine.

Mere fra skribenten

Læs også

Advertismentspot_img

Nyeste artikler

Nap en weekendtur i Amsterdam og bo i en kran

Er du typen, der godt kan lide at opleve noget anderledes, når du rejser, end du gør til hverdag? Så er et ophold i...

Besøg Bergen og overnat i denne futuristiske Glamping Birdbox

Drømmer du også om at besøge det smukke Bergen i Norge og komme helt tæt på naturen? Så skal du helt klart overveje at...

Mangler du et hjemmekontor? Så er Workpod den perfekte løsning

Er du blevet glad for hjemmearbejde efter Lock Down, men er pladsen i dit hjem for trang til at etablere et egentligt kontor? Så...

Paravent Ambassade er en skillevæg, der tryllebinder øjet

Paravent Ambassade er det perfekt eksempel på, når kunst og funktionalitet går op i en højere enhed. For her har vi ikke bare at...

Shoal Tent er verdens første flydende telt

Drømmer du om at campere på vandet? Så behøver du ikke drømme længere, for nu har virksomheden Smithfly produceret verdens første flydende telt. Shoal Tent...

Plastikaffald forvandlet til humoristisk fiskelampe

Plastik i verdenshavene er koblet til en masse død under havoverfladen. Derfor har to australiere skabt lampen Light Soy som en kommentar til den...

Vil du modtage de seneste designnyheder i indbakken?

Tilmeld dig Danmarks bedste nyhedsbrev!