Paravent Ambassade er en skillevæg, der tryllebinder øjet

-

Paravent Ambassade er det perfekt eksempel på, når kunst og funktionalitet går op i en højere enhed. For her har vi ikke bare at gøre med en skillevæg, men en kunstinstallation.

Det lykkedes virkelig for designeren Charlotte Perriand tilbage i 1969 at skabe en designklassiker med Paravent Ambassade. Perriands blik for funktionalitet og kunst kommer virkelig til sit ret med denne æstetisk skillevæg produceret i træ. Som beskuer får man virkelig lyst til at observere skillevæggen, fordi den pirrer nysgerrigheden.

Skillevæggen fra Cassina fås i enten valnød, sortbejset eller almindelig eg.

Skillevæggen, som Charlotte Perriand producerede for Cassina, er oprindeligt fremstillet til en ambassadørsbolig. Materialevalget og designet vidner om, hvordan Charlotte Perriand i perioden var meget inspireret af den japanske håndværkstradition.

Som du kan er skillevæggen bygget op af ens rektangulære træklodser.

Det firkantede og organiske fuldendes på en meget elegant måde. Skillevæggen er opbygget af træklodser, men sat sammen på en måde, der gør skillevæggen i stand til at bevæge sig bølgende. 

Som du fornemmer er skillevæggen formes bølgende.

Skillevæggen er let og luftig, men formår alligevel og skabe den adskillelse, som indimellem giver hygge til større rum.

Redaktionen
Redaktionen
DesignDarlings.dk er din danske blog om design, arkitektur, møbler, boligtrends, rejseguides og meget mere. Vi har over 50.000 brugere om måneden, og flere kommer til hele tiden. Vil du med på rejsen - enten som designvirksomhed eller som skribent? Så skriv til os på redaktionen@designdarlings.dk.

Del artiklen

Nyeste artikler

Populære kategorier

Besøg os på Instagram